24 Ocak 2011 Pazartesi

Altyapidan Süper Lige-4 Olcan Adin


Olcan Adin 1985 Balikesir dogumlu. Futbola da amatör olarak Balikesirsporda basladi. 4 yil Balikesirspor formasini giydikten sonra 2002 yilinda Kartalsporla profesyonel sözlesme imzalayan Olcan hemen bir yil sonra Fenerbahceye transfer oldu.

2003-04 Sezonunda Fenerbahce Paf Takimiyla ilk macina ligin 5.haftasinda Gaziantepspor´a karsi cikar maci Fenerbahce 5-1 kazanirken Olcan ilk golünü ilk macinda atmis olur. Fenerbahce formasiyla efsane olma hayelleri kuran Olcan´a Yillar sonra suan gol attigi takimin formasiyla Fenerbahceye gol atacagi söylense belki kendisi de inanmazdi. Evet bu mactan 7 yil sonra Olcan Süper Ligde Gaziantepspor Formasiyla Fenerbahce karsisina ciktigi macta takiminin galibiyet golünü atacakti.

2003-04 sezonunda 16 defa Fenerbahce Paf Takimiyla sahaya cikan Olcan Adin, 1 kez Süper Lig ve bir kez de Türkiye Kupasi olmak üzere A Takimla iki maca cikti.

Sezon sonunda Antalyaspora kiralanan Olcan o zamanki adiyla Türk Telekom Lig A de 26 macta Antalyaspor formasini giydi. 2004 yilinda U19 Milli Takimiyla Avrupa Sampiyonasina katilan Olcan Adin oynadigi güzel futbol ve attigi üc golle gelecegin yildiz adayi oldugunu gösterdi.

Antalyapsor ve Milli Takimdaki basarilarinin ardindan tekrar Fenerbahceye dönen basarili oyuncu 2005-06 ve 2006-07 sezonlarinda Fenerbahce formasi altinda yedeklikten kurtulamadi. Bu iki sezonda 5 defa Süper ligde ve 7 defa da Türkiye kupasi macinda olmak üzere toplam 12 kez takimda kendine yer bulabildi. Bu iki sezonun sonunda kendini kiralik olarak Karsiyakada bulan Olcan Karsiyaka takimiyla Bank Asya Birinci Ligde 32 macta görecv aldi ve 9 gol atma basarisi gösterdi.

2007-08 Sezonunun sonunda Gaziantepspora bonservisi ile verilen Olcan Adin icin Fenerbahce sayfasi kapanmis oldu. 3 sezondur formasini giydigi Gaziantepsporla Süper Ligde mücadele eden Olcan Adin kendisiyle yapilan bir röpörtajda gelecegi ile ilgili soruya verdigi cevapla yazimiza son veriyoruz.

Daha önce yaşadığı Fenerbahçe tecrübesi gibi büyük takımlara transfer hedefinin olup olmadığı sorulan Olcan, "Şu anda öyle bir düşüncem yok. 2 yıl daha kontratım var. Bu kontratımı en iyi şekilde tamamlamak, Gaziantepspor’a hizmet etmek istiyorum. İlk hedefim Gaziantepspor’da başarılı olmak ve (A) Milli Futbol Takımı’nda forma giymek" şeklinde konuştu.


1 yorum:

  1. Antep'te yaşadığımdan ve kombinem olduğundan maçları izliyorum. Olcan bütün takım içerisinde sırıtyor. Hele de büyük bir maçsa döktürüyor.(Anadolu kulüpleri büyük takımlara karşı daha farklı oynar ya)

    Cidden Fener'in harcadığı büyük yeteneklerden biridir Olcan.
    Umarım şu an kadroda olanlara aynı şeyi yapmazlar.

    YanıtlaSil