18 Aralık 2009 Cuma

Avrupa Liginde 15 Puan

Eski adi Uefa kupasi yeni adi Avrupa ligi olan kupada ikinci kez gruplarda mücadele eden Fenerbahce bu kupada en fazla puan alan Türk Takimi olma basarisini gösterdi.

2006-07 sezonunda Uefa Kupasi adi altinda oynanan bu ligde mücadele eden Fenerbahce Newcastle, Celta Vigo, Frankfurt ve Palermo takimlarinin bulundugu G grubunda 4 puan alarak bir üst tura cikmayi basarmisti. Zico yönetiminde bir üst turda AZ ile karsilasan Fenerbahce dramatik bir seklide rakibine yenilmeden (3-3, 2-2) elenmisti.

Bu sene isi siki tutan Daum ve ögrencileri ilk macta Istanbulda Twenteye 2-1 yenilmelerine karsin daha sonra oynadiklari tüm maclari kazanarak 15 puanla grup lideri olarak grupdan ciktilar. Baskan ve Yönetimin sezon basinda israrla ilk hedefimiz Türkiye Ligi Sampiyonlugu demelerine ragmen Daumun ve Futbolcularin Avrupa da da isi ciddiye aldiklari hatta ve hatta Türkiye Liginden cok Avrupa Ligini düsündükleri kesin.

Daha önce Hollandada oynanan ve Fenerbahcenin 1-0 kazandigi macta grup lideri olmayi garantileyen Fenerbahce Sherif karsisina yedek agirlikli bir kadroyla cikmasina ragmen bu macida kazanmasini bildi. Oynayan yedekler arasinda en cok Kaleci Volkan Babacanin oynamasi beni mutlu etti. Ilk Avrupa macini da gol yemeden tamamladi.

Bugün cekilecek kuralardan sonra Fenerbahce ve Galatasarayin Avrupa Ligindeki rakipleri belli olacak. Temenim iki takima da zayif rakiplerin cikmasi ve bu iki takimimizinda turu gecmeleri. Türkiyenin önümüzdeki yillarda daha fazla takimla Avrupa Kupalarina katilmalari bu iki takimimizin alacagi puanlara bagli.

Iste Fenerbahce ve Galatasarayin muhtemel rakipleri; Fenerbahce Twente, Galatasaray da Panatinhkos ile eslesemezler.

Atletico Madrid, Rubin Kazan, Standart Liege, Liverpool, Fulham, Hertha Berlin, Panatinaikos, Athletic Bilbao, Kopenhag, Club Brugge, Ajax, Hamburg, Lille, Everton, Twente, Villarreal


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder