14 Şubat 2011 Pazartesi

Tükenmez Askimiz...



Sevgililer günü ve Mevlit kandilinin ayni güne rastlamasiyla Islam Aleminde 14 Subat tarihi farkli bir önem kazanmisti .

Trabzonun Sivasdan 3 puanla dönmesi, Bursanin Eskisehirde berabere kalmasi ve oynayacagi rakibinin de kendinden 3 puan geride olmasi nedeniyle bu önemli tarihte oynanan lig maci da Fenerbahce icin ayri bir önem kazanmisti.

Fenerbahce taraftari bu özel günde sevgilisini yalniz birakmamis bir pazartesi maci olmasina ragmen stadi büyük ölcüde doldurmustu. macin baslamasiyla Fenerbahceli futbolcularda taraftarlarinin bu jestine karsilik veriricesine rakibinin üstüne yüklenmeye basladi. Rakibi adeta kendi sahasina hapsetti. Bu baskinin karsiliginida ikinci dakikada Niangin ayagindan attigi golle aldi.




Etkili ve baskili oynamasina ragmen ikinci golü bulmasi uzun sürdü. 60. dakikada Alexin kullandigi köse atisini kafayla aglara gönderen Lugano durumu 2-0 a getiriken, Kayserinin az da olsa beraberligi yakalama umudunu bitiriyordu. Bu dakikadan sonra Kayseri defansada aciklar veriyor fakat Niang bu aciklardan faydalanamiyordu.

Ikincci golden sonra Aykut Hocanin Dia´nin yerine Cristiani almasi bir taktik hata olarak gözüksede isin asli yabanci kontenjanindan kaynaklaniyordu. Sahada 6 yabanci ile oynayan Aykut Hoca Cristiani oyuna alip orta alani güclendirmek icin bir yabancisini kenara almak zorundaydi ve bu degisiklik icin en uygun kisi Dia´ydi. Eger Emrenin sakatligi olmasa bu yabanci kontenjanina muhtac kalmayabilirdi.




Sonuc olarak Fenerbahcenin istekli arzulu ve rakibe basan oyun anlayisi ve ilk dakikalarda golü bulmasi kagit üzerinde zor gözüken bir maci zorlanmadan kazanmalarini sagladi. Özellikle Mehmet Topuzun hergecen gün kendini biraz daha gelistirmesi ve bugün eski takimina karsi oynadigi muhtesem futbol benim onun hakkindaki düsüncelerimi yeniden gözden gecirmeme sebep oldu. Bu macin yildizi bana göre Mehmet Topuz oldu. Umarim bu performansini lig sonuna kadar devam ettirir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder