20 Mart 2010 Cumartesi

2 Santos, 1 Güiza



90 Dakikalik mac süresi icerisinde kayda deger 3 pozisyon var. Bunlardan ikisi Santosun ceza sahasinda iki kere düsürülmesi ve verilmeyen penaltilar. Digeri ise Güizanin seyre deger muhtesem golü.

Bu pozisyonlar disinda futbol adina söylenecek, konusulacak veya tartisilacak fazlaca bir pozisyonun almadigi bir 90 dakika.

Bu futbol ve bu haemlerle haftaya galatasarayi yenebilirmiyiz. Bence cok zor. Fenerbahce ne kadar kötü oynuyorsa hakemlerde bi o kdar kötü mac yönetiyorlar. Sanirim yukaridan Fenerbahceye penalti verilmemesi icin emir gelmis. Kac haftadir bariz penaltilar hakemlerce es geciliyor. Oysa bu macin 4.Dk sinda Santosun yerde kaldigi pozisyonun aynisini ilk yarida oynana Kayserispor-Fenerbahce macinda yasamistik o pozisyonda Hakem Tolga Özkalfa penalti kararini cekinmeden vermisti. Bugün ayni pozisyonu Kuddusi Müftüoglu vermedi, veremedi. Durum böyle olunca hem futbolcular geriliyor hem taraftar.

Hakemler sadece yönettikleri macta adalet dagitmakla yükümlü degiller. Mevcut Oganizasyondaki bütün maclarin adaletli ve esit sekilde oynanmasi saglamakla sorumludurlar. Ayni pozisyonda bir macta bir hakem farkli diger hakem farkli kararlar veremez, vermemelidir.

Bu sorun sadece hakemler icin gecerli degil. Mevcut organizasyonu yönetmekle yükümlü kurumlarda ayni adaleti saglamalidirlar. Bir haftadir tartisilan Türibünden adam atma olayina gelecegim. Daha önce benzer örnekleri olan bu olayda Bir takima saha kapatma diger takima para cezasi veremezsiniz, vermemelisiniz.

Sonuc olarak Fenerbahce bu hafta maci kazandi tipki Antalyaspor macindaki gibi. Ama ne Fenerbahce , ne Hakemler ne de Futbol Federasyonu bana ilerisi icin ümit vermiyorlar.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder