28 Mart 2010 Pazar

TEK TEK


Sampiyonluk yarisinda tek tek adimlar atarak kararli bir sekilde yürüyoruz. Ligde oynadigimiz son üc macida 1-0 lik skorlarla kazandik. Manisasporla oynanan Türkiye Kupasi macini da sayarsak oynanan son 5 macta gol yemedik. Özellikle bazilarimizin 3G diye adlandirdiklari G.Birligi, G.Antep ve G.Saray maclarindan alinan 7 puan var ki bu maclarin ikisi deplasman. Ve önümüzde oynayacagimiz üc mac biri Ankaraspora karsi hükmen galip sayiliyoruz diger ikisi Saracoglunda Kayseri ve Besiktasa karsi. Bu iki mactan alinancak 6 puan bizi sampiyon yapar diye düsünüyorum.

Istanbul Belediye macinda görüldü ki Bursaspor sampiyonluk stresini fazla tasiyamiyacak. Bundan sonra oynayacaklari tüm maclara gergin ve stresli cikacaklar. Büyük olasilikla fazlaca puan kaybi yasayacaklar. Önümüzdeki hafta Antalya macini kazansalar bile bu kez 3G ile onlar oynayacaklar. G.Birligi ve G.Sarayla deplasmanda oynarken G.Anteple kendi sahalarinda karsilasacaklar.

Sampiyonluk yarisindaki diger rakibimiz Besiktas ise bu hafta A.Gücü ile deplasmanda oynayip, bizim bos gectigimiz hafta Trabzonsporla kendi sahalarinda oynayacaklar. Daha sonra ise Saracoglunda bizim karsimiza cikacaklar. Bu iki haftayi hasarsiz gecerlerse Bizimle oynayacklari mac büyük önem kazanacak.

Galatasaray ise bugünkü mactan sonra sampiyonluk yarisinda büyük bir yara aldi. Hem puan olarak hem moral motivasyon acisindan cok büyük kayiplari oldu. Haftaya kümede kalma mücadelesi veren Sivas ile deplasmanda oynayacaklar. Orda muhtemel bir puan kaybi onlari yaristan iyice koparir. Eger Sivas ve Diyarbakir maclarini üc puanla gecerlerse Bursayi yenip tekrar sampiyonluk iddialarini kuvvetlendirebilirler.

Rakiplerin oynayacaklari maclar kadar bizim bundan sonra neler yapacagimizda cok önemli. Son haftalarda oldugu gibi sakin , sabirli ve disiplinli oynayabilirsek önumuzdeki Kayseri ve Besiktas maclarini kazanip bir anda liderlik koltuguna oturabiliriz. Hersey önümzdeki 3-4 hafta icinde sekillenecek. Bu 3-4 hafta icinde puan kaybi yasamayan takim sampiyon olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder