3 Mart 2010 Çarşamba

FIRAT DÜDÜGÜNÜ ASACAK (MI?)


Bu hafta sonu oynanan Istanbul Büyüksehir macindan sonra Fenerbahce Taraftari "Firat Düdüdgünü Asacak" kampanyasi baslatti.

Macta yasanan o kadar hata ve yanlis karara ragmen ben firtain ne düdügünü asacagina ne de bir ceza alacagina inaniyorum. Yillardir bu tip olaylar yasanir hep yapanin yanina kar kalir buda öyle olacak inanin bana.

Bugüne kadar öyle maclarda öyle hakem hatalari oldu ki sampiyonu, küme düsene kümede kalani hep bu hakem hatalari belirledi. Peki bu önemli hatalardan sonra bu hatalari yapanlarin bir ceza aldigini gördünüz mü? Birakin cezayi bircoguna ödül bile verildi.

Kimse simdi cikip meshur Gs-Bjk macinin hakemi Ali Aydini hatirlatmasin. Ali Aydin, Gs ve TFF (Haluk Ulusoy) nin koplosuna kurban gitti. Ali Aydinin hakemligi o mactan önce zaten bitmisti. Bir vesile gerekiyordu oda o mac oldu.

Federasyon ve MHK oturup bu soruna köklü bir cözüm bulmak zorundadir. Yillardir Avrupada mac alamayan Türk Hakemligi yavas yavas cökmektedir. Hata yapan hakem artik 2-3 hafta ceza alip yoluna kaldigi yerden devam etmemelidir. Ceza sistemi yeniden gözden gecirilmeli, hakemlere verilecek cezalar diger hakemlere örnek teskil edecek sekilde olmalidir.

Eger bu sekilde bir sistem olusturamiyorsaniz yapilan hatalarin önüne gecemiyorsaniz Aziz Yildirimi dinleyip yabanci hakem getireceksiniz.Eger Federasyon olarak bir cözüm bulamazsaniz Bir kac hafta sonra ligler iyiyce kizismaya basladiginda cikacak olaylarin önüne gecemezsiniz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder