18 Haziran 2010 Cuma

Aziz Yildirim´i elestirmenin Dayanilmaz Hafifligi


Son zamanlarda yasanan olaylar Fenerbahce Camiasinda büyük bir karmasaya neden olmus gözüküyor. Bütün bu olanlarin sorumlusu olarakda cok hakli olarak pek cok kisi Baskani sorumlu tutmakta. Bir kurum da basarisizlik varsa o kurumda en tepedeki kisi bu isi sorumlusudur.

Fakat basari öylesine genis kapsamli bir olgudur ki, bazilarinin basarisiz bulduklarini bazilari da basarili görebilirler. Zaten Fenerbahce taraftarlari arasinda ki en büyük celiski de budur. Bir cok kisi Fenerbahcenin bir spor klübü oldugunu ve Baskatbol ve voleybolda alinilan basarilarin görmemezlikten gelinmemesi gerekitigini söylüyorlar ve bu konuda da haklilar. Üstelik Futbolda alinan skorlarin cok da kötü olmadigi Lig sampiyonlugunun ve Türkiye Kupasinin son maclarda kaybedildigini belirterek, futbol takiminda basarili oldugu sayilabilir görüsündeler.

Ezeli rakiplerin onca medya destegi ve devre arasinda yaptiklari tranferlere ragmen Fenerbahcenin gerisinda kalmis olmalarida bu düsüncedeki taraftarlarin hakliliklarini destekledikleri baska bir detay.

Diger tarafta ise bütün olumsuzluklarin kaynaginin Aziz Yildirim oldugunu düsünen ve savunan bir kesim var. Yazinin basinda da belirtigim gibi bir yerde basarisizlik varsa sorumlusu en tepedekidir. Fakat yine en basta dedigim gibi basari cok degisken bir olgu. Bu asamada Baskanin basarili yada basarisiz olduguna nasil karar verecegiz. Hangi kriterler onun basari cizgisini olusturacak. Futbol takiminin aldigi sonuclar mi. Diger branslarda kazanilan basarilar mi? Yapilan transferleri nasil bu katogoriye sokacagiz. Maldonado, josico gibi transferler yapti diye elestirenler, neden Alex, Gökhan Gönül, Lugano, Emre gibi basarili transferleri görmezden gelirler. Dünyanin hangi klübünde yapilan transferler yüzde yüz basari saglamistir. O zaman neden Aziz Yildirimin yaptigi tgransferlerde yüzde yüz basari beklenilmektedir.

Daum ve Aykut Kocaman konusunda bile fikir birligine varamayan bu taraftarlar, Yönetim ve Aziz Yildirim hangi karari veririse hepsi birden mutlu olacaktir. Cünkü taraftarin bir kismi Daumun gönderilmesini isterken diger kismi Daumun kalmasindan yana. Bu durum da Aziz Yildirim ne yaparsa yapsin taraftarin bir kismi mutsuz olacaktir. Ve yine Tepki gösterecektir.

Yillardir genel secimlerde Aziz Yildirimin karsisina bir rakip cikaramamis bir camianin taraftari genel kurul üyelerinin oylari ile secilmis Baskana defol git dememeli bence . Önce onun alternatifini bulmali. Ve o alternatifin Baskanligi icin calismali. Yoksa Demokratik bir sekilde Baskanliga gelmis bir Baskana Defol git demek barbar toplumlarin basvurdugu ve sonucunda kaosun olustugu bir yoldur.

Türk toplumunun en büyük hatasi da budur aslinda. Gerek spor dünyasinda gerekse siyasi hayatta begenmedigimiz kisileri bulunduklari makamdan göndermek icin ugrasiriz. Yerine kimin gelecegini o kisinin neler yapacagini fazla düsünmeyiz. Ve bu nedenle de kaybeden hep biz oluruz.

Sonuc olarak Aziz Yildirimi hakli yada haksiz elestirenlerin biran önce kendi Baskan adaylarini bulmalari gerekmektedir. Fenerbahce de Baskanlik Demokratik bir secim sonucu kazanilir ve kazanana saygi duyulmalidir. Bugün Aziz Yildirima gösterilmesi gereken saygi Aziz Yildirimdan sonra gelenede gösterilmelidir.

1 yorum:

  1. Yazı gayet güzel olmuş eline sağlık. Sadece bir konuda itirazım var: demokrasi seçilen lidere ve onun yapmış olduğu seçimlere körü körüne bağlılık ve mutlak itaat anlamına gelmez. Olumlu ve olumsuz anlamda eleştiriler her zaman olacaktır. Herkesin beklentisi Daum ister gitsin ister kalsın bir an önce oluşan kaos ortamının sonuçlanması yönünde.
    Selamlar...

    YanıtlaSil