15 Haziran 2010 Salı

Tesekkürler Erman Toroglu


Erman Hoca, Mesut konusunda son noktayi koymus. Fatih Terimin sucu yok. Mesut Türk Milli Takiminda oynamak istemedi. Almanya yi secti. Bugünkü Hürriyetteki yazsisinda böyle buyurmus. Birilerini kollamak veya iyi görünmek adina bu yaziyi yazmis ama kas yapayim derken göz cikrmis.

Herseyden önce Erman hocaya sunu sormak istiyorum. Bir Milli Takim Teknik Direktörü takimina almak istedigi oyuncuyla kendisinin mi yüz yüze görüsmesi yoksa bir spor yazarini araci olarak yollamasi daha dogru olur.

Koskoca Türk Milli Takiminda Mesut ile görüsecek hicbir yetkili yok mu. Bu isleri artik spor yazarlarimi yapiyor. Ben de bir futbolcu olsam ve beni Milli Takima davet etmek icin bir spor yazari gelse, kabul edeceksem bile bu kararimdan vazgecerim.

Cevaplandirilmasi gereken baska bir soru da Mesut neden Almanya A Milli Takimina davet edilene kadar beklenildi. Mesut bir iki günde kazanmadi bu yeteneklerini. Mesut Almanyanin U19 ve U21 takimlarinda da görev aldi. O zamanda bu yeteneklere haiz idi. Yurtdisinda bulunan ve görevleri Avrupadaki gencleri Türk Milli Takimina kazandirmak olan ekipten hic kimse bu cocugu görmemis mi? Hicbirisinin dikkatini cekmemis mi? Yoksa bu ekipde görevli olanlarda yazinizin ilk paragrafinda anlattiginiz gibi es dost ve tanidiklarini mi Milli Takimlara aliyorlar. Mesutun sucu bu ekipten tanidiginin olmamasi mi?

Nerden bakarsan bak elinde kalan bir durum. Bütün bu gelisen olaylarin tek sorumlusu Milli Takimlar Teknik Direktörü degilmidir? Fatih Terim hicbir Milli Takim Teknik Direktörünün sahip olmadigi yetkilerle takimin basina getirilmedi mi? Sadece A milli Takimin degil bütün Milli Takimlarin sorumlulugu O ´na ait degilmiydi. Öyleyse neden bu Fatih Terimi koruma cabalariniz.

Belki Fatih Terimi korumak, Mesutun Dünya Kupasindaki formunu görenlerin tepkisini azaltmak icin bu yaziyi yazdiniz ama bizim bazi gercekleri görmemizi sagladiniz. Aslinda yazdiginiz yazi icin size Tesekkür etmemiz gerekir. Türk Milli Takimini yillarca yöneten zihniyeti görmemizi sagladiginiz icin. Kimbilir daha neler cikacak sizler yazdikca hep beraber ögrenecegiz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder