1 Aralık 2010 Çarşamba

Elano´nun Gidisi ve Alex´in Degeri


Son yillarda galatasarayda transfer sirkülasyonu öylesine hizli ceryan ediyor ki, sanirim kendi taraftarlari bile takip etmekte zorlaniyordur. Yeni alinan bir futbolcu bir yili doldurmadan gönderilip yerine yenisi aliniyor. O gelenin de sonu gidenden farkli olmuyor.

Son olarak gecen sezon büyük umutlarla transfer edilen Elano Blumer de Galatasaraydan ayrildi. 2,9 milyon Euro krsiliginda Santosa gitti.

Henüz bu sezonun basinda transfer edilen ve 9 mac oynadiktan sonra gönderilen Misimovicin tartismasi bitmeden simdi de Elano gitti. Oysa Elano tipki kendisi gibi Brezilyali olan ve Galatasaraydan olayli bir sekilde ayrilan Lincolnün yerine transfer edilmisti. Zaten Lincolnde gelecegin yildizi diye transfer edilen Caruscanin yerine alinmisti. Galatasaray Yönetimi Carusca ve Lincolnde bulamadigini Elano da aramis fakat oda onlarin derdine care olamamisti. Brezilya Milli Takimiyla Dünya Kupasina katilan Elano orda gösterdigi performansi bir türlü kendi klübünde gösterememis taraftar ve Yönetimin beklentilerini karsilayamamisti.

Oysa yönetim ve taraftarin istegi cok fazla birsey degildi. sadece Ezeli rakiplerinde forma giyen Alex kadar futbol oynamasini bekliyorlardi, yaptiklari bu sayisiz transferlerden.Aslinda esas sorunda bu Galatasaray Yönetimi yillardir Alex ayarinda bir futbolcu alabilmek icin cuval dolusu para harcayip sayisiz futbolcu transfer etmesine ragmen bu isteklerini bir türlü gerceklestiremiyorlar.

Oysa 6 sezondur Fenerbahcede forma giyen ve oynadigi futbolla sürekli tartisma konusu olan Alexin de ne kadar önemli ve degerli bir oyuncu oldugu biz hala anlayamiyoruz. Hala onun Fenerbahce icin yararli mi zararli mi oldugunu tartisiyoruz.

Oysa rakipler Alex ayarinda bir oyuncu transfer edebilmek adina herseyi yapiyor fakat basarili olamiyorlar. Aldiklari oyuncular Alexin performansina yaklasamiyorlar bile.

.......ve bazilari hala Alexi tartisiyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder