28 Kasım 2010 Pazar

Istanbulun Fethi


Dünya Derbisi diye lanse edilen derbilerin aksine Fenerbahce icin Istanbuldaki takimlar icinde en zor olani Istanbul Büyüksehir Belediyespor maclari olmustur. Bu nedenledir ki bugüne kadra ligde oynanan 6 macta rakibine 3 kez yenilmis 2 defa galip gelmis ve bir macta berabere bitmistir. Bugün oynanan 7.macta galibiyet sayilari esitlenmistir. Baska bir ilginc not ise Fenerbahcenin Istanbul B.B.sporu deplasmanda ilk kez yeniyor olmasi.

Oysa diger istenbul takimlari ile yapilan maclara bakildiginda Fenerbahcenin bariz üstünlügü göze carpmaktadir. Ligde Besiktasa karsi oynanilan maclarda 36 ya 34 üstünlügü bulunan Fenerbahcenin Galatasaray karnesi ise 41´e 29 dur.

Fenerbahcenin Istanbul B.B. spora karsi üstün olamamasinin nedenlerinden biri bana göre rakibin hedefsiz ve rahat olusu. Ben bu tip takimlara serseri mayin diyorum. Okyanuslarda kendi basina dolasip nerde ne zaman hangi gemiyi batiracagi belli olmayan mayinlar gibi bu takimlarinda hangi takima karsi ne sonuc alacagi belli olmuyor.

Belediye destegi ile mütevazi bir kadro kuran ve basarili bir teknik adamla her sene ligde kendilerine orta siralarda yer bulan Istanbul B.B.spor küme düsme veya sampiyon olma gibi bir sorunlari olmadigi icin bütün maclara rahat ve huzurlu cikiyorlar. Taraftar ve medya baskisi da olmadigi icin bu tip takimlar özellikle büyük takimlara karsi oldukca iyi motive olarak cikiyorlar.

Bu macta da yine ayni durum söz konusu idi. Bir tarafta hicbir endisesi korkusu olmayan rahat bir takim diger tarafta bu sezon beklentilerin altinda kalmis ligin zirvesinden kopmamak icin mücadele eden ve deplasmanlarda zorlanan bir Fenerbahce.

Ama bu defa kazanan kazanmaya en cok ihtiyaci olan oldu. Son haftalarin yildizi Kaptan Alexin attigi golle Fenerbahce rakibini deplasmanda yenmeyi basardi. Bu galibiyet eminim Fenerbahceli futbolculari cok rahatlatmistir. Fakat hem bu haftaki hemde gecen haftaki galibiyetler bazi eksiklerin görülmesine ve giderilmesine engel olmamali. Umarim Aykut Hoca bu eksikleri devre arasinda cözer ve ikinci devre daha rahat maclar izleriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder