5 Mayıs 2010 Çarşamba

Hakeden Kazandi


Trabzonspor takimi Fenerbahceye göre daha cok istekli ve arzuluydu. Sanki 27 yillik hasret onlara aitmis gibi oynadilar. Onlari Kazandiklari bu kupa icin tebrik ediyorum.

Ligde Bursasporla girdigimiz Sampiyonluk yarisini düsündükleri icin mi yoksa 27 yildir alinamayan bu kupanin stresinden mi bilinmez. Fenerbahce bu macta cok isteksiz ve durgundu. Son Eskisehir macindaki istek ve cosku yoktu. Aslinda Trabzonsporda cok iyi top oynamadi. Cok iyi oynamadiklari macta 3 gol buldular. Artik siz düsünün Fenerbahcenin nasil oynadigini.

Bu Futbollla bu kupayi kazanmasi zaten mümkün degildi. Öyle de oldu. Ama beni esas sasirtan 1-0 öne gectikten sonra bu skoru koruyamamalari oldu. Oysa 9 haftadir gol yemeyen bir takim vardi sahada. Üstelik kötü oynarken 1-0 da öne gecmis bir takim. Normal bir lig maci olsa Fenerbahce bu maci 1-0 bitirirdi.

Fakat yan topdan yenilen bir gol bütün planlari bozdu. Durum 1-1´e geldikten sonra Fenerbahcenin oyun düzenide bozuldu. yenilen ikici gol de takim savunmasi 3´e 1 yakalandi. Oysa skor 1-1-di ve daha kontrollü oynamasi gerekirdi. beraberlik golünden sonra yapilan Emre Deivid degisikligi ikinci golü yememize sebep oldu.

Trabzonspor öne gectikten sonra bütün ipleri eline aldi. Fenerbahcenin 1-0 iken yapamadigini Trabzonspor 2-1 de gayet güzel uyguladi. Macin uzatmalarinda gelen ücüncü gol kupayi Trabzonspora kazandiriyordu.

Kisaca daha iyi oynayan daha istekli olan takim maci ve kupayi kazandi. Fenerbahce icin simdi iki final maci daha var. Ben bu iki finali kazanarak sampiyon olacaklarina inaniyorum. Zaten Daum ve futbolcularda bu kupadan cok Lig kupasini düsündüklerini bu macta gösterdiler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder