23 Mayıs 2010 Pazar

Toroglundan Masallar, Hincaldan Hikayeler...


Sampiyonlugu Bursaspora kaptirali tam bir hafta oldu. Kimisi icin bir hafta, kimisi icin bir asir.

Inter Sampiyonlar Ligi Sampiyonu oldu. Helal olsun Mourinho´ya 3 ayri takimla üc Final ve iki kupa kazandi Sampiyonlar Liginde. Galiba simdi sira Reali Sampiyon yapmakta.

Karabükspordan sonra Bucasporda Süper Lige cikti. Bir Izmir takiminin cikaagina hic süphem yoktu. Ben Altay mi, Karsiyaka mi diye beklerken Buca cikti geldi.

Dünya Kupasi icin takimlar kadrolarini belirledi. Guize ve Santos Milli Takimlara cagrilmadi. Guiza süpriz olmadi fakat Elano´yu Milli Takima cagiran bir TD nin Santosu cagirmamasini yadirgadim. Daha da önemlisi Pato nun olmamasi. Gelecegin yildizi olarak gösterilen Milanin yildizi icin de süpriz olmustur herhalde.

Simdi bir ay boyunca Dünya Kupasi Finallerine odaklanacagiz. Bir ay bu heyecani yasayacagiz. Ondan sonra tekrar baslayacak olan Tertemiz Süper Ligimizi kirletmek icin harcayacagiz tüm enerjimizi.

Önce kirli fikirlerini kitap haline getiren yazarlarimiz acacak tezgahlarini. Toroglundan Masallar, Hincaldan hikayeler, daha cesit cesit masal kitaplari. Ilk önce hakemlerden baslayacaklar, verdikleri kararlari elestirecekler. Renklerin cikarlarini degil futbolun cikarlarini koruduklarini anlatacaklar. Fakat kitaplarinda Sari ile Lacivert´e yer vermeyecekler.

Sonra Federasyonu hedef alip Federasyonun aldigi tüm kararlarin adil olmadigini federasyon degil Fenerasyon kurgulamalari yapacaklar. Insanlari Fenerbahcenin kollandigina inandiracaklar. Tipki daha önceki yillarda yaptiklari gibi.


Onlara karsi gelen onlarin anlatiklarinin bir masal oldugunu söyleyen meslektaslarini satilmis olmakla suclayacaklar hic utanmadan. Bunu yaparken de kendilerinin ne kadar dürüst ve tarafsiz olduklarini anlatacaklar insanlarin gözlerinin icine baka baka.

Bütün bunlar ise yaramazsa en pis planlarini piyasaya sürecekler yine o kirli tezgahlarinda. Fenerbahce karsisinda hata yapan futbolcu mutlaka mac satmistir. Yillarini bu ise vermis, yesil sahalarda alininteri ile evine ekmek götüren ailesini besleyen futbol emekcilerine satilik muamelesi yapacaklar. Gercek satilmislar tezgah arkasindan mali götürürken onlari görmemezlikten gelerek.

Ve en acisi en kötüsü bu masallara inanacak milyonlarca müsteri toplayacaklar. Yine tezgahlarinin önü ana baba günü olacak. Sadece siradan vatandaslar degil Bakani, Milletvekili bile bu masallardan nasibini alacak.

Sezonun sonunda sampiyonun rengi Sari Lacivert ise o sampiyonlugu lekelemek adina yeni masal kitaplari yazacaklar. Ligin kalitesinin neden düstügünü sorgulayacaklar. Kazanilan sampiyonlugun kirli ve lekeli oldugunu anlatacaklar. Tvl. ler de yeni Cihan Oskaylar olacak. Serhat Uluerenin senaryosunu yazdigi film sinemalarda gösterime girecek.

Bu kisir döngü ne zamana kadar sürecek. Ne zaman bu ülke Futbolun Güzelliklerini anlatan bir kitap yayinlayacak. Ve bu kitap satis rekorlari kiracak.

Hicbir zaman.....

1 yorum:

  1. Yazıda Morinyo'nun üç ayrı takımla üç defa kupayı aldığı yazıyor.
    Morinyo Şamp Ligi'ni iki defa kazandı
    1 porto
    2 İnter
    ***
    Üçüncüsü için çabalayacağını söylemiş sadece.
    **
    Yazı ayrıca güzel.

    YanıtlaSil