3 Mayıs 2010 Pazartesi

INTER`in 4-4-1-1-1`i


Yukardaki basliga bakip Interin oyun sisteminden bahsedecegimi düsünmeyin. Bu 4-4-1-1-1´in acilimi su sekilde;

4 Brezilyali, 4 Arjantinli, 1 Kamerun, 1 Hollandali ve 1 de Romanyali.

Julio Cesar (Brz), Zanetti (Arg), Lucio (Brz), Motta (Brz), Eto´o ( Kam), Sneijder (Hol), Maicon(Brz), Cambiasso (Arg), Milito (Arg), Samuel (Arg), Chivu (Rom)

Yukardaki kadro carsamba aksami Barcelonayi eleyerek finale cikan Inter takiminin ilk 11´i Cordoba (Kolombiya), Muntari (Gana), Mariga (Kenya) bunlarda oyuna sonradan dahil olan yedekler.

Yani Arsen Wenger´in dedigi gibi, 1 Brezilyali yarar, 2 Brezilyali Karar, 3 Brezilyali zarar degilmis. Önemli olan Brezilyalilarin sayisi degil onlari en verimli sekilde kullanabilmekmis mesele.

Ülkemizde de zaman zaman Brezilyalilarin sayisini gündeme getirip, tuhaf yorumlar yapan yazarlarimiz var malesef. Futbolda milliyetcilik olmaz bunu hala kavrayamamislar. Futbolda iyi futbolcu, kötü futbolcu vardir. Futbolda futbolcudan nasil yararlanilacagini bilmek vardir. Siz Futbolculari Brezilyali, Fransiz , Alman diye degerlendirirseniz, Mourinho gibi birisi cikip size kapak takar.

Bir sözümde TFF na elalem 11 yabanci futbolcu ile Sampiyonlar Ligi Finaline cikiyor. Avrupada üst düzey liglerde yabanci sinirlamasi kalkiyor. Biz hala 5+3, 6+2 lerle ugrasiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder